Партнерство РФ з Іраном зміцнилося через війну в Україні - британська розвідка

Партнерство РФ з Іраном зміцнилося через війну в Україні - британська розвідка

Укрінформ
Іранська допомога Москві у війні проти України включає сотні безпілотних літальних апаратів та артилерійські боєприпаси. Іранські дрони-камікадзе стали ключовим елементом російської війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

"Партнерство Росії з Іраном зміцнилося впродовж останніх років та, майже напевно, було прискорене вторгненням Москви в Україну", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, міжнародна ізоляція змусила Москву переорієнтувати свої зовнішньополітичні зв'язки на раніше менш бажаних партнерів, щоб отримати дипломатичну, економічну та військову підтримку своїх дій.

Іранська військова допомога російським військам в Україні включає поставки ударних безпілотних літальних апаратів (БПЛА OWA) та артилерійських боєприпасів. Іранські БПЛА стали ключовим елементом російської кампанії дальніх ударів по об'єктах в Україні.

Ця домовленість тепер розширена і включає складання та виробництво іранських БПЛА за ліцензією на території РФ.

"Російсько-іранські дипломатичні та економічні зв'язки також активізувалися. Взаємодія РФ з Іраном через багатонаціональні форуми майже напевно посилиться після нещодавнього вступу Ірану до Шанхайської організації співробітництва та його запрошення приєднатися до економічного форуму країн БРІКС", - йдеться у повідомленні.

Нещодавно Іран заявив, що РФ інвестувала в іранську економіку 2,76 мільярда доларів у 2022-2023 роках. Економічні зв’язки, швидше за все, поглибляться, оскільки Москва прагне пом’якшити наслідки запроваджених проти неї санкцій.

Читайте також: Президент Ірану заявив голові політбюро ХАМАС про свою підтримку

Як повідомляв Укрінформ, іранські безпілотники-камікадзе типу “Шахед”, які Москва застосує для ударів по Україні, є непростою та малопомітною ціллю для сил протиповітряної оборони, ворог їх також удосконалює на предмет захисту від засобів РЕБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-