Голова ОБСЄ засудив теракти ХАМАС проти Ізраїлю

Голова ОБСЄ засудив теракти ХАМАС проти Ізраїлю

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі засудив атаки ХАМАС на Ізраїль та закликав до припинення цих терористичних актів.

Про це Османі написав у соцмережі X (колишній Твіттер).

"Я рішуче засуджую жорстокі напади угруповання ХАМАС на Ізраїль, висловлюючи нашу повну солідарність з Ізраїлем. Ці акти терору повинні негайно припинитися", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинули щонайменше 40 людей, ще понад 700 постраждали.

Читайте також: МЗС Британії: ХАМАС - це терористи

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни випущено 2200 ракет.

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції "Залізні мечі" у відповідь на атаку ХАМАС.

Читайте також: Берлін засудив атаку ХАМАС на Ізраїль

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-