Берлін засудив атаку ХАМАС на Ізраїль

Берлін засудив атаку ХАМАС на Ізраїль

Укрінформ
Уряд Німеччини засудив атаку ХАМАС на Ізраїль і висловив свою підтримку Тель-Авіву.

Про це написав у соцмережі X (колишній Twitter) канцлер ФРН Олаф Шольц, передає Укрінформ.

«Сьогодні з Ізраїлю до нас приходять жахливі новини. Ракетний обстріл з сектору Газа та ескалація насильства нас глибоко шокують. Німеччина засуджує ці напади ХАМАС і підтримує Ізраїль», - написав глава уряду.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус також виступив зі словами засудження, які наводить у соцмережі Х військового відомства.

«Нас глибоко шокує безглуздий терористичний акт насильства проти Ізраїлю, в результаті якого були поранені та вбиті цивільні. Не викливає жодних сумнівів, що Ізраїль має право захищатися. Ми солідарні з народом Ізраїлю. Насильство має припинитися якнайскоріше», - йдеться у заяві.

Своєю чергою Міністерство закордонних справ назвало жахливе насильство ХАМАС проти цивільного населення в Ізраїлі «безпрецедентним і невиправданим» та закликало негайно припинити цей терор.

«Ізраїль має нашу повну солідарність. Ми тісно співпрацюємо з владою Ізраїлю та нашими міжнародними партнерами та дуже уважно стежимо за ситуацією», - йдеться у заяві на сайті МЗС.

Його керівниця Анналена Бербок підтримує контакти зі своїми колегами в регіоні. Кризова група федерального уряду проводить зустріч в Міністерстві закордонних справ у другій половині дня.

Читайте також: Глава Пентагону заявив, що США забезпечать Ізраїль «усім необхідним для самозахисту»

Як повідомлялось, внаслідок атаки на Ізраїль, яка розпочалась вранці суботи, вбитими вважаються уже щонайменше 40 осіб, понад 700 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-