Бельгійських туристів судитимуть у Туреччині за спробу вивезти «античне» каміння

Бельгійських туристів судитимуть у Туреччині за спробу вивезти «античне» каміння

Укрінформ
Туристи з Бельгії постануть у Туреччині перед судом за спробу вивезти “каміння для акваріума”, яке виявилося артефактами римського періоду.

Про це повідомляє CNN Türk, передає Укрінформ.

“Подружжя туристів з Бельгії затримали в аеропорту Анталії… через каміння, знайдене в їхніх валізах… Експерти музею Анталії встановили, що воно датоване римським періодом”, - йдеться у повідомлення.

Бельгійці стверджували, що знайшли каміння на прогулянці в околицях Манавгату (провінція Анталія) та хотіли використати його для свого домашнього акваріума.

Фото: cnnturk.com
Фото: cnnturk.com

Суд заборонив туристам виїзд із Туреччини, зобов'язавши їх щодня відмічатися в поліції.

За інформацією телеканалу, це не перший такий випадок з туристами з Бельгії. Раніше в Анталії за підозрою в контрабанді історичних артефактів затримували туристів з Антверпена. Дехто з них мусив залишатися в країні від чотирьох до восьми тижнів, у результаті суд призначив їм умовне ув'язнення до п'яти років і штрафи в розмірі 400-600 євро.

Читайте також: Італія повернула зі США понад двісті викрадених стародавніх артефактів

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати передали Україні старовинні артефакти, зокрема скіфські мечі, частину старовинного списа, кинджал бронзової доби, вилучені під час спроби незаконного ввезення в США з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-