В МЗС Румунії визнали, що війна Росії в Україні торкнулася і їхньої країни

В МЗС Румунії визнали, що війна Росії в Україні торкнулася і їхньої країни

Укрінформ
Міністр закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що війна Росії проти України "торкнулася безпосередньо Румунії".

Про це передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

"Це дуже серйозно, і це становить ризик для наших громадян", - сказала Одобеску у ході конференції "Виграти війну. Завоювання миру".

Міністр також засудила російські атаки дронами, коли її спитали про уламки на румунській території.

Читайте також: Румунія планує придбати 32 винищувачі F-35 за $6,5 мільярда

"Це порушення нашого повітряного простору. Уряд Румунії рішуче засудив усі атаки Росії на цивільну інфраструктуру України, на невинних людей за сотні метрів від румунського кордону", - сказала Одобеску.

Вона додала, що безпекова ситуація в регіоні погіршується, а те, що Росія останнім часом робить - обурливо. Зокрема, Одобеску наголосила на загрозах з боку РФ комерційному судноплавству в Чорному морі та загалом безпеці у регіоні.

Читайте також: Румунія будує укриття біля кордону з Україною

Міністр також зауважила про розширення співпраці країни із НАТО, зокрема у контексті захисту регіону Чорного моря. Посадовиця наголосила на загрозах з боку Росії комерційному судноплавству в Чорному морі та загалом безпеці у регіоні.

“Українці не тільки захищають свою країну, вони також захищають нас, нашу безпеку, нашу свободу, тому що те, що Росія робить у цій незаконній, жорстокій, невиправданій війні, загрожує й іншим”, – наголосила посадовиця.

Читайте також: Румунія закрила небо літакам і дронам в 30-кілометровій зоні від кордону з Україною

Нагадаємо: Міноборони Румунії розпочало будівництво бомбосховищ у невеликому прикордонному селі Плауру, де були знайдені перші два уламки російських БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-