Нідерланди хочуть збільшити оборонний бюджет до €21,4 мільярда

Нідерланди хочуть збільшити оборонний бюджет до €21,4 мільярда

Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди у 2024 році збільшать бюджет на оборону до €21,4 млрд.

Про це вона написала у соціальній мережі X (колишній Twitter), передає Укрінформ.

“У 2024 році уряд збільшить витрати на оборону до €21,4 млрд. Завдяки цьому ми зможемо посилити боєздатність та бойову міць”, - написала вона.

Читайте також: Чехія, Данія і Нідерланди домовилися щодо військової допомоги Україні

Вона також зазначила, що завдяки цьому Нідерланди можуть розраховувати на довгострокову фінансову безпеку, розширення співпраці з партнерами з ЄС та НАТО та продовження підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія досягла домовленості з Данією та Нідерландами щодо постачання зброї Україні за їх фінансової підтримки.

Відповідну угоду підписано у вівторок на базі ВПС США “Рамштайн” у Німеччині під час зустрічі Контактної групи з допомоги Україні, передає Укрінформ із посиланням на Міноборони Чехії.

Читайте також: Нідерланди хочуть надати Україні тести ДНК для ідентифікації викрадених РФ дітей

За даними Міністерства оборони Чехії, Київ отримає як сучасну чеську зброю, так і модернізовану техніку, яка вже є на озброєнні збройних сил.

Першим проєктом стане передання 15 модернізованих танків Т-72ЕА. Поставки відбудуться в найближчі місяці.

Читайте також: Бельгія може передати Україні винищувачі F-16 – ЗМІ

Раніше Чехія у межах спільного проєкту з США та Нідерландами передала в Україну 45 модернізованих танків Т-72. У Чехії зауважили, що переговори щодо постачання обладнання відбуватимуться залежно від потреб української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-