Пропозицію залишити Латвію до кінця осені надішлють цього тижня 3,5 тисячі громадян РФ

Пропозицію залишити Латвію до кінця осені надішлють цього тижня 3,5 тисячі громадян РФ

Укрінформ
Латвійське Управління у справах громадянства та міграції (PMLP) цього тижня направить повідомлення про закінчення терміну дії посвідки на проживання тим громадянам Росії, які не подали документи на отримання статусу постійного жителя в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це із посиланням на PMLP повідомляє мовник LSM.

У відомстві заявили, що до 1 вересня цього року відповідні документи не подали 3541 особа. «Таким чином, ці особи мають залишити територію Латвійської Республіки до 30 листопада 2023 року», - сказали в PMLP.

У випадку, якщо зазначені громадяни РФ все ж таки хочуть продовжити своє перебування в Латвії та підпадають під дію закону "Про статус постійного жителя ЄС у ЛР", PMLP готове прийняти та розглянути відповідні заяви.

Необхідні документи для оформлення постійної посвідки на проживання необхідно подати до управління не пізніше 31 грудня 2023 року.

Читайте також: Норвегія також закриє в'їзд для автомобілів із російськими номерами

Також повідомляється, що раніше на тест з латиської мови зареєструвалося 13 147 громадян Росії в Латвії, з них перевірку прийшла 11 301 особа. З першого разу пройти тест спромоглися 39%. Після цього понад 6500 осіб подали заявку на повторне тестування.

Як повідомлялося, минулого тижня Сейм Латвії затвердив поправки до Імміграційного закону, які дають громадянам Росії, що ще не склали іспит з латиської мови, два роки відстрочки. Такі громадяни РФ - колишні негромадяни або громадяни Латвії - зможуть отримати тимчасовий дозвіл на проживання строком на два роки, за які вони все одно повинні скласти іспит.

Читайте також: Науседа позбавив литовського громадянства фігуристку Дроб'язко

Протягом цих двох років за такими громадянами РФ зберігатимуться права на отримання соціальних гарантій — такі ж як і у власників посвідки на постійне проживання. Як і раніше, від іспиту звільнятимуть лише громадяни РФ, які досягли 75 років.

Фото: 4. studija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-