Китай запроваджує санкції проти двох компаній з США через продаж зброї Тайваню

Китай запроваджує санкції проти двох компаній з США через продаж зброї Тайваню

Укрінформ
Уряд Китаю вирішив запровадити санкції проти американських корпорацій Lockheed Martin і Northrop Grumman, двох найбільших світових виробників озброєнь і військової техніки, через їхню причетність до продажу зброї Тайваню.

Про це на брифінгу повідомила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, Lockheed Martin брала безпосередню участь в останньому продажі американської зброї Тайваню, оголошеному 24 серпня, а Northrop Grumman раніше здійснила кілька поставок озброєння і військової техніки острова.

«Відповідно до Закону Китайської Народної Республіки про протидію іноземним санкціям, Китай вирішив накласти санкції на ці дві оборонні корпорації зі Сполучених Штатів», - сказала Мао.

Читайте також: Тайвань зафіксував майже 70 бойових літаків Китаю у зоні своєї ППО

Норми закону передбачають заборону китайським компаніям вести торгівлю з Lockheed Martin і Northrop Grumman та поширюються не лише на військову, а й на цивільну продукцію.

Дипломат вчергове наголосила на рішучості китайського уряду захищати національний суверенітет і територіальну цілісність Китаю та закликала американську сторону припинити військові зв’язки з Тайванем.

«Ми закликаємо Сполучені Штати щиро дотримуватися принципу одного Китаю та припинити продаж зброї Тайваню і припинити озброювати Тайвань, інакше вони зіткнуться з рішучою відповіддю Китаю», - зазначила вона.

Читайте також: Тайвань готується до війни з Китаєм на досвіді України, яка протистоїть агресії РФ

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Тайваню у четвер повідомило, що впродовж доби виявило 68 літаків ВПС і 10 бойових кораблів ВМС армії Китаю, які здійснювали маневри навколо острова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-