Вступ України в ЄС підтримують 80% іспанців – посол

Вступ України в ЄС підтримують 80% іспанців – посол

Укрінформ
Серед громадян Іспанії існує консенсус щодо членства України в Євросоюзі – її доєднання до євроспільноти підтримують 80% іспанців.

Про це повідомив посол Іспанії в Україні Рікардо Лопес Аранда Хагу під час публічного обговорення "Вступ України до ЄС: українські та європейські експерти і політики про початок реальних переговорів", повідомляє Укрінформ. 

«Більш як 80% громадян Іспанії підтримують доєднання України до Європейського Союзу. Тож ми бачимо, що серед громадян Іспанії є консенсус з цього питання… Ми зараз головуємо в Раді ЄС і готові допомогти Україні бути на правильних зустрічах, щоб донести свою позицію і зрештою досягти консенсусу, щоб перейти до наступних стадій», - сказав Аранда Хагу

Водночас він зауважив, що процеси в Україні і ЄС щодо повноправного членства в Євросоюзі мають іти паралельно.

«Процес внутрішніх реформ ЄС також є необхідним, щоб вступ (України. – ред.) відбувся. Це не дилема, це інша частина процесу вступу. Бо якщо ми не зробимо цієї реформи (розширення ЄС. – ред.), ми тоді не зможемо прийняти Україну», - сказав посол Іспанії. 

Коментуючи сім рекомендацій Єврокомісії, виконання яких є умовою початку переговорів про вступ, дипломат зазначив, що «це добре не для ЄС, а для України» 

«Це не якась бюрократія, щоб Україні було складно, йдеться дійсно про те, щоб Україна стала більш сильною державою, аби боротися з викликами майбутнього», - акцентував посол.

Читайте також: Глави МЗС України й Іспанії обговорили початок переговорів про вступ України у ЄС і військову допомогу

Як повідомлялося, Європейська комісія на початку серпня почала підготовку звіту про розширення, в якому має висловити рекомендацію щодо переговорів про вступ України до ЄС. Очікується, що він має бути оприлюднений у другій половині жовтня.

Президент Володимир Зеленський очікує на рішення держав Європейського Союзу щодо початку у 2023 році переговорів про членство України в ЄС.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що у жовтні Україна не почує, що виконала всі сім рекомендацій Європейської комісії, але закриє повністю лише деякі з них. Водночас держава розцінює грудень 2023 року як останню нагоду для політичного рішення про початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-