Глава МЗС Італії назвав Кім Чен Ина найгіршим партнером для Росії

Глава МЗС Італії назвав Кім Чен Ина найгіршим партнером для Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що президент Росії Путін робить помилку, намагаючись зміцнити зв'язки з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

"Росія шукає підтримки, в тому числі військової, і союзників, і вона звернулася до найгіршого можливого партнера в особі Кім Чен Ина», - сказав Таяні.

Він зазначив, що наразі Північна Корея займає агресивну позицію в Індо-Тихоокеанському регіоні, а в усьому світі її засуджують за ракетні запуски та погрози.

"Росія ізольована, але вона намагається вийти з цієї ізоляції. Для вільного світу вона є агресивною силою. Китай також занепокоєний поведінкою Москви. Минулого тижня я попросив китайського міністра закордонних справ порадити Росії (дослухатися – ред.) до мудрих порад", - додав Таяні.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув з візитом до Росії, де планує зустрітися з президентом Путіним.

Читайте також: Держдеп попередив Росію та КНДР про нові санкції в разі передачі зброї

Очікується, що вони обговорять угоду про постачання зброї Москві для війни в Україні.

Сполучені Штати уважно стежитимуть за результатами запланованої зустрічі лідерів РФ і Північної Кореї та готові без вагань ввести нові санкції в разі, якщо обидві країни підуть на чергове порушення обмежень щодо передачі зброї.

Фото: KCNA/Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-