МЗС Росії висловило різкий протест послу Вірменії

МЗС Росії висловило різкий протест послу Вірменії

Укрінформ
Російське МЗС викликало посла Вірменії Вагаршака Арутюняна, щоб висловити різкий протест у зв'язку з низкою «недружніх кроків» вірменського керівництва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал відомства.

Зокрема, в МЗС РФ послу заявили про «наявність певних сумнівів у офіційних колах та політичній еліті Вірменії в доцільності союзницьких зв'язків у рамках ОДКБ та на двосторонній основі з Росією, а також у можливості реалізації комплексу тристоронніх домовленостей Москви, Єревана, Баку 2020-2022 рр. про шляхи нормалізації вірменсько-азербайджанських відносин».

«На такому фоні керівництвом Вірменії останніми днями зроблено серію недружніх кроків», наголосили в російському МЗС.

Читайте також: У Вірменії затримали проросійського блогера і журналіста Sputnik

Серед них були названі «запуск процесу ратифікації Римського статуту МКС, поїздка до Києва дружини прем'єр-міністра Анни Акопян, проведення на вірменській території військових навчань за участю США».

Також послу вручили ноту протесту «через висловлювання голови Національних Зборів Республіки Вірменія А.Р.Симоняна від 6 вересня на адресу офіційного представника МЗС Росії М.В.Захарової та російського зовнішньополітичного відомства загалом». У російському МЗС їх назвали «неприйнятними та образливими».

Окремо до відома посла було доведено «занепокоєння російської сторони» затриманням у Вірменії 7 вересня блогера М.Бадаляна та оглядача радіо «Sputnik Вірменія» А.Геворкяна.

Читайте також: Вірменія передала Україні понад 1000 девайсів на потреби освіти

Водночас було заявлено, що у Москві виходять із того, що РФ та Вірменія залишаються союзниками. В рамках цього планується «організація навчань по лінії ОДКБ та направлення в подальшому до республіки спостережної місії Організації з метою сприяння врегулюванню між Вірменією та Азербайджаном».

Як повідомляв Укрінформ, проросійського блогера Міка Бадаляна та журналіста «Sputnik Вірменія» Ашота Геворкяна затримали у Вірменії за підозрою в незаконному обігу зброї.

Що стосується спільних вірмено-американських навчань "EAGLE PARTNER 2023", то вони пройдуть у Вірменії 11-20 вересня в рамках підготовки до участі у міжнародних миротворчих місіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-