Росія розширює штат свого посольства в Північній Кореї

Росія розширює штат свого посольства в Північній Кореї

Укрінформ
Росія, на тлі зближення з Північною Кореєю, збільшує чисельність персоналу свого посольства у Пхеньяні.

Про це з посиланням на пост посольства в соцмережах повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Москва вперше від початку пандемії коронавірусу направила до Північної Кореї 20 нових дипломатів і технічних працівників.

У повідомленні посольства йдеться, що попереду у дипмісії багато роботи, бо «російська держава ставить перед посольством нові завдання». Які саме завдання не уточнюється.

Вважається, що Москва прагне зміцнити зв’язки з Пхеньяном на тлі зростаючого розриву між Росією та західними країнами через її вторгнення в Україну, зокрема, й для отримання від КНДР військової допомоги для продовження війни.

Більшість іноземних дипломатичних місій залишили Північну Корею під час пандемії COVID-19, коли через повне закриття кордонів стало неможливо здійснити ротацію працівників посольств та передати їм необхідне забезпечення.

У лютому 2021 року група російських дипломатів і членів сімей виїхала з Північної Кореї до Росії на дрезині, залізничному візку, що приводиться у рух вручну, через суворі антиковідні заходи Пхеньяна.

Читайте також: КНДР взяла на озброєння підводний човен з атомною зброєю

Як повідомляв Укрінформ, видання New York Times із посиланням на американських чиновників повідомило, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин планує приїхати до Росії цього місяця для зустрічі з президентом країни Володимиром Путіним.

Предметом зустрічі може бути можливість постачання Північною Кореєю Росії додаткової зброї для її війни в Україні та іншої військової співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-