США й Британія ввели санкції проти російської хакерської групи Tricbot

США й Британія ввели санкції проти російської хакерської групи Tricbot

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів у координації з Великою Британією запровадив санкції проти одинадцяти осіб, які є частиною російської кіберзлочинної групи Trickbot.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Росія давно стала безпечним притулком для кіберзлочинців, у тому числі групи Trickbot», - зазначається в цьому зв’язку.

Водночас, повідомляється, що Міністерство юстиції США паралельно висунуло офіційні звинувачення проти дев’яти осіб у зв’язку з використанням зловмисного ПЗ Trickbot, а також програм-вимагачів Conti. Семеро з цих дев’яти осіб перебувають в оприлюдненому в четвер списку санкцій.

Читайте також: Російські хакери атакували парламент Болгарії через допомогу Україні - ЗМІ

У Мінфіні уточнили, що покарання введені проти ключових російських представників, залучених до керування групою Trickbot, що має зв’язки з російськими спецслужбами та націлена проти уряду США й американських компаній, у тому числі лікарень. Під час пандемії COVID-19 Trickbot чинила злочинні дії проти багатьох постачальників критично важливої інфраструктури та медичних послуг у Сполучених Штатах.

Читайте також: Російські хакери атакували мобільні пристрої українських військових

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати разом із Великою Британією та країнами ЄС готують ефективне впровадження спільних санкцій проти Росії у зв’язку з її взаємодією із Північною Кореєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-