Вірменія та Азербайджан заявили про втрати через нову стрілянину на кордоні

Вірменія та Азербайджан заявили про втрати через нову стрілянину на кордоні

Укрінформ
Вірменія та Азербайджан повідомили про втрати внаслідок інтенсивної стрілянини поблизу їхнього спільного кордону 1 вересня на північний захід від сепаратистського регіону Нагірного Карабаху.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Міністерство оборони Вірменії повідомило, що троє військових загинули 1 вересня внаслідок інтенсивного обстрілу поблизу кордону з Азербайджаном на північний захід від сепаратистського регіону Нагірний Карабах.

Читайте також: Російські військові у Карабаху силою розігнали акцію протесту

Спочатку міністерство повідомило про загибель двох солдатів, потім збільшило число до чотирьох, але згодом повідомило, що одного з тих, кого вважали загиблими, вдалося реанімувати. Військовий отримав важке вогнепальне поранення та перебуває у тяжкому стані. Ще один військовий отримав поранення.

Читайте також: Вірменія просить провести екстрене засідання Радбезу ООН щодо Карабаху

У відомстві повідомили, що позиції Вірменії були обстріляні поблизу населених пунктів Сотк і Норабак. Це приблизно за 8 кілометрів від кордону.

Міністерство оборони Азербайджану своєю чергою повідомило, що вірменські сили в цьому районі вели вогонь по азербайджанських позиціях і що Вірменія стягує в цей район нові війська.

Баку заявляє, що Вірменія завдала удару по його позиціях на кордоні в районі Кельбакар за допомогою безпілотників, поранивши трьох військовослужбовців.

Читайте також: Вірменія й Азербайджан домовилися про взаємне визнання територій

Нагадаємо: остання ескалація на вірмено-азербайджанському кордоні сталася на тлі триваючої кризи навколо Нагірного Карабаху. Єреван та місцева етнічна вірменська влада звинувачують Баку у продовженні «незаконної блокади» регіону, що призвело до серйозної нестачі продовольства, палива та інших основних товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-