Китай з 30 серпня не вимагатиме від туристів обов'язкового тестування на COVID-19

Китай з 30 серпня не вимагатиме від туристів обов'язкового тестування на COVID-19

Укрінформ
Починаючи з 30 серпня, Китай більше не вимагатиме негативного результату тесту на COVID-19 для прибулих мандрівників, що стане важливою віхою у відкритті країни для решти світу після трирічної ізоляції, що почалася з закриття кордонів у березні 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь оголосив про нововведення на брифінгу в Пекіні у понеділок, 28 серпня.

У січні Китай скасував карантинні вимоги для своїх громадян, які подорожують з-за кордону, і протягом останніх кількох місяців поступово розширив список країн, куди можуть подорожувати китайці, також в країні збільшили кількість міжнародних рейсів.

Читайте також: Міністр торгівлі США поїхала до Китаю поліпшувати економічні відносини між країнами

Нагадаємо: Китай завершив свою політику "нульового рівня захворюваності на COVID-19" лише у грудні, після років сильних обмежень, які іноді включали локдауни для цілих міст та тривалі карантини для інфікованих людей. У межах цих заходів мандрівники, які прибували в країну, повинні були проходити тижневий карантин у визначених урядом готелях.

Читайте також: Японія викликала посла Китаю після нападів на її посольство та школи

Карантинні обмеження сповільнили розвиток другої за величиною економіки світу, що призвело до зростання безробіття та, навіть, рідкісного явища для Китаю — масових заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-