Британська розвідка пояснила приїзд Путіна до штабу в Ростові-на-Дону

Британська розвідка пояснила приїзд Путіна до штабу в Ростові-на-Дону

Укрінформ
Нещодавня поява президента РФ Володимира Путіна у Ростові-на-Дону, де розташований штаб командування війни проти України, означає, що він хотів продемонструвати свою владу та показати, що вище військове командування продовжує працювати як зазвичай.

Як передає Укрінформ, про це в Х (колишній Twitter) повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«19 серпня президент Володимир Путін здійснив рідкісний візит до штабу Південного військового округу в Ростові-на-Дону, приблизно за 160 км від лінії фронту. Саме цей штаб веде війну проти України», - заявили у відомстві.

Зазначається, що Путін провів нараду з вищим офіцерським складом, зокрема з начальником Генштабу генералом Валерієм Герасимовим, який продовжує командувати операцією в Україні.

«Група «Вагнера» ненадовго захопила цей штаб у червні 2023 року. Швидше за все, Путін хоче продемонструвати свою владу та показати, що вище військове командування працює як завжди», - додали у Міноборони.

Читайте також: Байден припускає, що вбивство Пригожина міг організувати Путін

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу. Він узяв під контроль Ростов-на-Дону та частину Воронезької області, після чого «вагнерівці» вирушили на Москву.

Увечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за погодженням з Путіним провів переговори з Пригожиним. Після цього ватажок ПВК «Вагнер» оголосив, що розвертає своїх найманців назад до «польових таборів».

23 серпня у Тверській області Росії розбився приватний літак, на борту якого, за попередньою інформацією, перебував засновник ВПК “Вагнер” Євген Пригожин.

Фото: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL /PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-