Росія запровадила санкції проти 54 британців

Росія запровадила санкції проти 54 британців

Укрінформ
МЗС Росії заявило про включення в санкційний список осіб із Великої Британії, яким заборонений в’їзд в РФ, ще 54 осіб з-поміж політиків, представників силових структур, юристів, журналістів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті російського відомства.

Росія мотивує прийняте рішення «агресивною реалізацію Лондоном ворожого антиросійського курсу, в рамках якого активно застосовується механізм односторонніх санкцій щодо громадян» РФ і російських економоператорів. У російський стоп-лист включені 54 особи: представники політичного істеблішменту, силових структур, професійного юридичної спільноти та журналістського корпусу Великої Британії.

Серед них, зокрема, міністр у справах культури, ЗМІ та спорту Великої Британії Люсі Фрейзер, її звинувачують у лобіюванні міжнародної спортивної ізоляції Росії та постачання в Україну озброєнь, включаючи снаряди з збідненим ураном. У список також включені заступниця міністра оборони Аннабель Голді та прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан.

Персональні санкції введені проти керівництва британської приватної військово-розвідувальної компанії Prevail Partners (Дж.Хеджес, Х.Хантінгфорд, Д.Ліддл), фахівці якої, за російськими даними, беруть участь у зборі українським спецслужбам розвідувальних відомостей, у тому числі персональних даних на іноземних та російських громадян, а також на військовослужбовців ЗС Росії, задіяних у війні.

До оновленого «стоп-листа» увійшли функціонери та кореспонденти британських ЗМІ, зокрема з «Бі-Бі-Сі» (Д.Тернесс) .Аткінс, Д.Палумбо, Дж.Хортон), «Гардіан Медіа Груп» (Ч.Гурасса, К.Андервуд, Е.Белл, Дж.Боргер, Д.Боффі) та «Дейлі Телеграф» (Д.Ноулз, М.А. Масгрейв, Ф.Дірнлі, К.Фріман).

До списку британських підданих, яким відтепер закрито в'їзд у РФ, включені і представники керівництва «піар-агентств», серед яких «Інститут громадських зв'язків» (А.МакКапра, Р.Робертс), «Міжнародна асоціація зв'язків із громадськістю» (Ф.Шеппард), «Асоціація громадських зв'язків та комунікацій» (Р.Френд) та ін.

МЗС Росії погрожує подальшим розширенням російського «стоп-листа» у відповідь на дії британської влади.

Читайте також: росія запровадила санкції проти 154 членів британської Палати лордів

Як повідомлялося, 20 липня МЗС Росії обмежило пересування співробітників британських дипмісій територією РФ, мотивуючи це нібито «ворожими діями Лондона» та «підтримкою терористичних акцій».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-