У Киргизстані затримали чоловіка, який у складі ПВК «Вагнер» воював в Україні

У Киргизстані затримали чоловіка, який у складі ПВК «Вагнер» воював в Україні

Укрінформ
Державний комітет національної безпеки Киргизької Республіки затримав 27-річного уродженця Наринської області, який брав участь у бойових діях в Україні у складі ПВК «Вагнер».

Про це повідомляє 24.kg, передає Укрінформ.

Родичі чоловіка стверджують, що у 2020 році він поїхав до Росії як трудовий мігрант. У 2021 році поліція РФ затримала його за підозрою у зберіганні наркотиків. Російський суд засудив його до 10 років позбавлення волі. Наприкінці 2022 року у в'язниці він приєднався до «вагнерівців» та вирушив воювати в Україну.

Читайте також: Служба держбезпеки Латвії виявила в інтернеті заклики приєднатися до ПВК «Вагнер»

За словами дружини підозрюваного, він повернувся до Киргизстану минулого місяця. Після цього чоловіка затримали представники правоохоронних органів як підозрюваного у «найманстві».

Наринський міський суд заарештував чоловіка на два місяці.

Це другий такий випадок затримання у Киргизстані. Раніше співробітники ДКНБ затримали громадянина Киргизстану, який брав участь у бойових діях на території України. У травні його засудили до 10 років. Він попросив надати йому російське громадянство.

Читайте також: У Польщі затримали двох росіян за поширення «вагнерівської» пропаганди

Як повідомлялося, про вербування ув'язнених у РФ для участі у війні в Україні стало відомо влітку 2022 року. У деякі колонії із цією метою приїжджав особисто власник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин.

Новобранцям обіцяють помилування, якщо вони завершать шестимісячну службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-