Служба держбезпеки Латвії виявила в інтернеті заклики приєднатися до ПВК «Вагнер»

Служба держбезпеки Латвії виявила в інтернеті заклики приєднатися до ПВК «Вагнер»

Укрінформ
Служба державної безпеки (VDD) Латвії виявила в інтернеті окремі прямі та непрямі заклики приєднатися до російського військового угруповання «Вагнер».

Як повідомляє Delfi, про це заявили представники латвійської спецслужби, передає Укрінформ.

Більш детальних коментарів у VDD не надали. Представники служби лише пояснили, що раніше в Латвії не виявляли жодної зовнішньої реклами угруповання. У VDD також нагадали, що громадянам та негромадянам Латвії заборонено служити у збройних силах чи військовій організації іншої держави, яка загрожує національній безпеці Латвії.

За порушення цієї заборони передбачено кримінальну відповідальність — позбавлення волі на термін до чотирьох років. Покарання у вигляді тюремного строку до десяти років передбачено за активну участь у збройному конфлікті, що відбувається за межами Латвії, спрямованому проти територіальної недоторканності чи політичної незалежності країни або іншим чином суперечить міжнародному праву.

Читайте також: Росія, ймовірно, вже не фінансує ПВК «Вагнер» - розвідка Британії

VDD закликає громадян повідомляти про помічені ними пропагандистські матеріали або інші спроби завербувати жителів Латвії в угруповання "Вагнер".

Як повідомлялося, у Польщі з’явилися наклейки із закликом приєднатися до групи «Вагнер». Після чого було затримано двох громадян Росії за поширення пропаганди ПВК «Вагнер», їх звинуватили у шпигунстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-