Захист Чорного моря є стратегічним пріоритетом для НАТО – міноборони Болгарії

Захист Чорного моря є стратегічним пріоритетом для НАТО – міноборони Болгарії

Укрінформ
Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що захист Чорного моря є стратегічним пріоритетом для Північноатлантичного Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Novinite.

«Захист Чорного моря є стратегічним пріоритетом для НАТО, а важливість і відповідальність ВМС Болгарії зростає з кожним днем», - сказав Тагарев у своєму зверненні до курсантів випуску 2023 року Вищого військово-морського училища у Варні.

Читайте також: Блінкен обговорив із главою МЗС Болгарїі безперервну допомогу Україні

Він додав, що за останнє десятиліття Чорне море стало місцем серйозних енергетичних проєктів, зростання політичної та військової напруги.

«У зв’язку зі зміною ситуації, Альянс у своїй стратегічній концепції визначив захист Чорного моря як пріоритет, оскільки це надзвичайно важливо як для безпеки, так і для економіки, транспорту та екології всіх країн-учасниць регіону», - зазначив міністр.

За його словами, все це підвищує роль ВМС Болгарії і вимагає як серйозних інвестицій для їх прискореної модернізації, так і тісної інтеграції зі збройними силами інших країн-членів НАТО.

Читайте також: У Болгарії розповіли про візит Буданова

Як повідомляв Укрінформ, командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа обговорив з командувачами ВМС Румунії і Болгарії Міхаєм Панаітом та Кирилом Михайловим безпекову ситуацію в Чорному морі.

Фото: Novinite

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-