У Росії оголосили «небажаною» організацією Conflict Intelligence Team

У Росії оголосили «небажаною» організацією Conflict Intelligence Team

Укрінформ
Генпрокуратура Росії визнала "небажаною" організацією команду військових розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал генпрокуратури.

У повідомленні генпрокуратури РФ йдеться про те, що «електронну платформу, яка спочатку називалася War in Ukraine», створив Руслан Левієв (Карпук), який ховається за кордоном Росії від кримінального переслідування, спільно з учасниками Фонду боротьби з корупцією (Фонду Навального), який визнаний у Росії екстремістською організацією.

«Основною метою групи псевдожурналістів є збирання та опублікування інформації про Збройні Сили РФ, у тому числі персональних даних російських військовослужбовців, яка використовується надалі для дискредитації», — стверджує Генпрокуратура РФ.

Conflict Intelligence Team («Мережеве об'єднання журналістів-розслідувачів») — група незалежних розслідувачів, яка збирає дані з відкритих джерел про військові конфлікти, в яких беруть участь у російські військові. З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну команда відстежує, що відбувається на фронті, та дає щоденні зведення про перебіг боїв.

Читайте також: У Росії телеканал «Дождь» оголошений «небажаною» організацією

Як повідомлялося, незабаром після початку повномасштабної війни проти України на засновника CIT Руслана Левієва порушили кримінальну справу про «фейки» про армію РФ. У травні 2022 року його заочно заарештували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-