Канада посилила санкції проти Білорусі до річниці сфальшованих виборів

Канада посилила санкції проти Білорусі до річниці сфальшованих виборів

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти 16 білоруських фізичних та юридичних осіб, відповідальних за порушення прав людини й сприяння російському вторгненню в Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у Міністерстві закордонних справ Канади.

“Минули вже три роки з часу сфальсифікованих виборів президента Білорусі 9 серпня 2020-го року, які пройшли після кампанії, під час якої відбувалися систематичні утиски виборців, у тому числі підтримуване державою насильство проти протестувальників, активістів й журналістів. Від тоді грубі порушення, які білоруський уряд чинить проти власного народу, не припинилися”, - йдеться у заяві канадського МЗС.

Зазначається, що під дію нових канадських санкцій потрапили білоруські урядовці й судді, а також інші прибічники режиму, зокрема глава білоруського державного телебачення Іван Ейсман. До санкційного переліку увійшли представники міноборони та МВС Білорусі, а також військові й технологічні компанії. “Канада рішуче засуджує підтримку білоруським режимом путінського неспровокованого й невиправданого вторгнення до України, яке зумовило загибель й поранення тисяч людей, вимушене переселення мільйонів, порушило світову економіку й посилило глобальні проблеми, такі як енергетична й продовольча безпеки”, - наголосили у відомстві.

Читайте також: Режим Лукашенка став загрозою для регіональної та міжнародної безпеки – ЄС

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Додамо, що загалом з 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2 600 фізичних та юридичних осіб з Росії, Білорусі, України й Молдови, відповідальних за порушенням суверенітету й територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-