В Японії підозрюють китайських хакерів у зломі урядової пошти

В Японії підозрюють китайських хакерів у зломі урядової пошти

Укрінформ
В Японії підозрюють групу китайських хакерів у зломі електронної пошти Центру кібербезпеки секретаріату уряду країни й отриманні несанкціонованого доступу до службового листування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK

Як стало відомо виданню, урядовий Центр кібербезпеки, який для службового листування використовує одну з американських захищених систем, у червні виявив проблеми з роботою електронної пошти. 

У ході попереднього розслідування було встановлено ознаки витоку деяких даних, пов’язаних із електронними листами, надісланими та отриманими від початку жовтня минулого року до середини червня.

Американська компанія з кібербезпеки Mandiant, дочірня структура Google, повідомила японську сторону, що державні органи та інші організації по всьому світу, які використовують аналогічну американську систему електронної пошти, приблизно з жовтня минулого року стали мішенню хакерів, які для незаконного проникнення застосували так звану «вразливість нульового дня» (zero-day vulnerability).

Читайте також: Російські хакери атакували сайти низки банків Італії

Група хакерів, на яку впала підозра, називається UNC4841 і з високою імовірністю може проводити кампанії кібершпигунства на користь уряду Китаю.

У Центрі кібербезпеки японського уряду вважають метою ймовірної атаки хакерів збір конфіденційної інформації. Розслідування триває. 

Як повідомляв Укрінформ, українські хакери запустили на телефони російських військових моряків «троянську» програму, яка знімає інформацію і перенаправляє її на українські сервери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-