США обмежили безвізовий режим для громадян Угорщини

США обмежили безвізовий режим для громадян Угорщини

Укрінформ
Сполучені Штати обмежили безвізовий режим для громадян Угорщини через впровадження угорським урядом спрощеного процесу натуралізації та видачу майже 1 млн паспортів без належної перевірки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті посольства США в Угорщині.

"Сьогодні ми повідомили уряд Угорщини про те, що термін дії дозволу на в’їзд через Електронну систему авторизації подорожей (ESTA) для власників угорських паспортів скорочено з двох років до одного року. Крім того, термін дії ЕСТА для власників угорських паспортів буде обмежено однократним використанням", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Парламент Угорщини знову не зміг ратифікувати заявку Швеції до НАТО

Було зазначено, що спрощений процес натуралізації, запроваджений урядом Угорщини, "дозволив надати угорське громадянство майже одному мільйону осіб у період з 2011 по 2020 рік без належних заходів безпеки для перевірки їхніх осіб". А тому з огляду на небажання угорського уряду повністю усунути вразливі місця в системі безпеки, які появилися внаслідок запровадження спрощеного процесу натуралізації, "процедури для всіх власників угорських паспортів, які можуть скористатися Програмою безвізового режиму (VWP), були змінені".

В американському посольстві вказали на те, що уряд Угорщини "вирішив не реагувати на висловлені занепокоєння, щоб повністю виконати вимоги VWP".

Читайте також: Угорщина блокує виділення €20 мільярдів для українських військових

"Ці зміни набувають чинності негайно і діятимуть доти, доки не будуть вирішені проблеми безпеки, що лежать в її основі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Угорщина масово видавала свої паспорти жителям Закарпаття з метою забезпечення особливого статусу угорців, які проживають в Україні. Це збільшувало електорат для угорських політиків і давало можливість впливати та тиснути на Україну через зростання угорської діаспори.

За повідомленнями, угорські паспорти могли бути видані понад 130 тисячам українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-