Парламент Угорщини знову не зміг ратифікувати заявку Швеції до НАТО

Парламент Угорщини знову не зміг ратифікувати заявку Швеції до НАТО

Укрінформ
Депутати керівної партії Угорщини "Фідес", лідером якої є прем'єр-міністр Віктор Орбан, 31 липня бойкотували позачергове засідання парламенту, яке опозиція скликала для ратифікації заявки про вступ Швеції до НАТО.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Законодавча сесія в понеділок була відкладена через те, що члени правлячої партії, яка має більшість у парламенті, не з’явилися на засідання.

Як повідомлялося, Угорщина разом із Туреччиною блокували євроатлантичну інтеграцію Швеції, яка подала заявку на вступ до НАТО у травні 2022 року.

Анкара звинувачувала Швецію у недостатній боротьбі з тероризмом. Президент Реджеп Таїп Ердоган закликав Стокгольм видати людей, яких він вважає терористами, включно з курдами та іншими, хто підтримав спробу державного перевороту у 2016 році.

Читайте також: Президентка Угорщини візьме участь у засіданні Кримської платформи

У червні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після зустрічі з Ердоганом у Стамбулі заявив, що Швеція виконала свої зобов'язання для вступу в Альянс.

10 липня президент Туреччини погодився передати турецькому парламенту протокол про приєднання Швеції до НАТО.

Раніше очільник угорського МЗС Петер Сійярто переконував, що Будапешт не зволікатиме з ратифікацією членства Швеції в НАТО, якщо Анкара змінить свою позицію з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-