У Франції назвали економічне від’єднання від Китаю неможливим

У Франції назвали економічне від’єднання від Китаю неможливим

Укрінформ
Міністр економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Бруно Ле Мер під час візиту до Пекіна заявив, що його країна категорично проти відокремлення від Китаю і назвав ілюзією розрив економічних зв’язків між західними державами й КНР.

Про це, як передає Укрінформ, він сказав у неділю в посольстві Франції в Пекіні, повідомляє AFP.

«Ми категорично проти ідеї відокремлення. Відокремлення – це ілюзія», - заявив Ле Мер.

На його переконання, сьогодні немає можливості для будь-якого відокремлення між американською, європейською та китайською економіками.

Міністр також зауважив, що популярна в останні місяці на Заході концепція зниження ризиків не означає, що Китай є ризиком.

«Зниження ризиків означає, що ми хочемо бути більш незалежними... Ми не хочемо усвідомлювати, як ми зрозуміли під час кризи COVID-19, що ми занадто сильно залежимо від деяких дуже специфічних компонентів», - зазначив він, навівши для прикладу залежність країн від виробників мікрочипів і напівпровідників.

Заява Ле Мера прозвучала на тлі триваючих зусиль деяких західних держав зменшити свою економічну залежність від Китаю, зокрема, Німеччини, яка вважає КНР головним торговим партнером і ключовим ринком для своєї автомобільної промисловості.

Сполучені Штати також виступають за зменшення ризиків з боку Китаю, хоча міністр фінансів США Джанет Єллен під час візиту до Пекіна на початку цього місяця заявила, що роз’єднання економік США і КНР є практично неможливим.

Китай, тим часом, розкритикував зусилля Заходу знизити ризики, а прем’єр Лі Цян минулого місяця назвав цю концепцію помилковою.

Читайте також: У Франції чотирьох людей підозрюють у передачі РФ і Китаю промислових секретів

Ле Мер перебуває в Китаї для проведення економічних переговорів й напередодні спільно з віце-прем’єром уряду КНР Хе Ліфеном провів дев’ятий китайсько-французький економічний і фінансовий діалог на високому рівні.

Під час заходу Пекін і Париж засвідчили готовність зміцнювати двосторонню політичну комунікацію, поглиблювати співпрацю у сфері економіки та фінансів, а також посилювати координацію в міжнародних справах.

У понеділок Ле Мер вирушить до міста Шеньчжень на півдні Китаю, яке вважається одним із найпередовіших технологічних центрів країни, де зустрінеться з лідерами китайського бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, найближчим часом у Штатах планують заборонити своїм громадянам та компаніям інвестувати у чутливі технологічні сектори Китаю.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-