Фінляндія планує запровадити тест на громадянство

Фінляндія планує запровадити тест на громадянство

Укрінформ
До кінця 2023 року в парламенті Фінляндії представлять законопроєкт, який передбачає, що умови отримання громадянства стануть жорсткішими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Програма нового уряду країни передбачає запровадження тесту на громадянство в рамках планів щодо посилення вимог для отримання фінського громадянства або постійного проживання у Фінляндії.

Правляча коаліція Фінляндії заявила, що планує запровадити тест на громадянство в рамках посилення правил щодо надання посвідок на постійне проживання та громадянства.

«Складання іспиту на громадянство та іспиту з мови стане обов’язковою умовою натуралізації (набуття громадянства - ред.)», – йдеться в програмі уряду.

Читайте також: Мова, історія і Конституція: Зеленський підписав закон про іспити на громадянство

Тест на громадянство Фінляндії буде змодельований за подібними методиками, що використовуються в інших європейських країнах.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен повідомив Yle, що міністерство почало роботу над розробкою тесту на громадянство, але цей процес займе час.

«Ідея полягає в тому, щоб люди інтегрувалися у Фінляндію, вивчали нашу мову та нашу соціальну систему. Мовний тест та іспит на громадянство навряд чи стануть нездоланною перешкодою, якщо людина дійсно інтегрована", – зазначив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, більш як половина жителів Фінляндії заявляють, що приєднання країни до НАТО сприяло підвищенню їхнього почуття безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-