Шольц не передумав говорити з Путіним, але коли - не знає

Шольц не передумав говорити з Путіним, але коли - не знає

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що бажає Україні успіху у боротьбі проти російської агресії і після завершення війни. Він також сказав, що має намір «якось поговорити» з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це Шольц заявив на пресконференції у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як людина, як громадянин, як німець, як європеєць я бажаю, щоби Україна досягла успіху», - сказав Шольц.

За його словами, Німеччина надає Україні «дуже релевантну» підтримку. Зокрема, він згадав системи ППО, САУ, навчання військових, а також допомогу у ремонті пошкодженої на полі бою техніки. Канцлер запевнив, що підтримка Україні буде надаватися стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: Передача Україні касетних боєприпасів є суверенним рішенням США - Шольц

Глава німецького уряду також зауважив, що для його кабінету важливою є підтримка курсу на допомогу Україні з боку населення ФРН. За його словами, тих, хто критикує «українську політику» уряду, потрібно переконувати, це – частина демократії. Проводиться роз’яснювальна робота, аби пояснити громадянам, що найбільша країна Європи розпочала агресію проти другої найбільшої країни континенту, принісши в Європу війну, яка загрожує миру та безпеці всіх її жителів.

Відповідаючи на запитання, чи планує він іще колись поговорити з президентом Росії Володимиром Путіним, канцлер сказав, що «якось із ним поговорить, але строки розмови не визначені». При цьому він назвав Путіна людиною, яка "витерла ноги" об міжнародне право.

Читайте також: Нехай Шольц говорить з Путіним, якщо вважає потрібною розмову з Сатаною - Данілов

Під час пресконференції сталася курйозна ситуація, коли на запитання про вступ Швеції у Північноатлантичний альянс Шольц відповів: «Я підтримую членство України в НАТО».

У Німеччині канцлер традиційно дає влітку велику пресконференцію перед відпусткою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-