КНДР підтвердила випробування міжконтинентальної балістичної ракети

КНДР підтвердила випробування міжконтинентальної балістичної ракети

Укрінформ
Північна Корея у четвер заявила, що напередодні проводила випробування твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

За повідомленням офіційного центрального інформагентства КНДР, під керівництвом лідера країни Кім Чен Ина було запущено міжконтинентальну балістичну ракету Hwasong-18. Запуск був здійснений у рамках випробовувань, спрямованих на повторне підтвердження технічної справності та експлуатаційної надійності основної системи озброєння республіки.

Очільник КНДР заявив, що останній запуск ракети є частиною зусиль режиму зміцнити самооборону від «катастрофи ядерної війни» та «необдуманих» військових дій США та Південної Кореї.

Кім Чен Ин додав, що у разі, якщо США та Південна Корея «не визнають поразку своєї марної ворожої політики» щодо КНДР, ним буде розпочата низка сильніших військових наступальних дій.

Випробовування Hwasong-18 відбулося після того, як цього тижня Північна Корея засудила польоти США для спостереження над її «економічною водною зоною» і пригрозила збити американські розвідувальні літаки у разі повторення таких операцій.

Зазначається, що це був другий запуск ракети такого типу Північною Кореєю, перший відбувся 13 квітня.

Читайте також: Південна Корея закликає створити систему колективної безпеки для протидії ракетній загрозі КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея 12 липня здійснила запуск балістичної ракети великої дальності у напрямку акваторії Японського моря.

Фото: Rodong Sinmun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-