Саміт у Вільнюсі охоронятимуть 4000 військових Литви та інших країн НАТО

Саміт у Вільнюсі охоронятимуть 4000 військових Литви та інших країн НАТО

Укрінформ
До охорони саміту НАТО у Вільнюсі залучать три тисячі військовослужбовців Збройних сил Литви, а також близько тисячі військових з інших країн Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Зокрема, як сказав полковник-лейтенант ЗС Литви Лютаурас Багочюнас, армія виділить 3 000 військових для забезпечення безпеки заходу.

«Приїде також близько 1000 військових НАТО, які допоможуть у забезпеченні безпеки, працюватимуть разом з армією та іншими службами, що відповідають за безпеку», – зауважив Багочюнас.

Читайте також: Байден відвідає Британію напередодні саміту НАТО у Вільнюсі

Він додав, що під час саміту військових можна буде побачити не лише у Вільнюсі. «Вони забезпечуватимуть безпеку критичних об'єктів, важливої інфраструктури, мостів, віадуків. Підтримуватимуть інші служби, займатимуться пошуком вибухівки, охоронятимуть повітряний простір та спостерігатимуть за ним. Окрім того, військові керуватимуть автомобілями делегацій, виконуватимуть інші специфічні завдання», – сказав Багочюнас.

Читайте також: На саміт НАТО у Вільнюсі передали український прапор з Бахмута

Водночас перший заступник Служби охорони керівництва Паулюс Неміра додав, що загалом за безпеку саміту відповідатимуть 12 000 посадових осіб та військових.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

ФОТО: ELTA / Julius Kalinskas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-