Китай висунув США умову поновлення діалогу між військовими - зняти санкції з міністра оборони

Китай висунув США умову поновлення діалогу між військовими - зняти санкції з міністра оборони

Укрінформ
Сполучені Штати повинні скасувати санкції проти вищого військового керівництва Китаю, щоб відновити комунікацію на високому рівні між оборонними відомствами двох держав.

Про це заявив прессекретар посольства Китаю в США Лю Пеньюй, повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«Американська сторона знає причину труднощів у відносинах між військовими відомствами США й Китаю – вона фактично ввела односторонні санкції проти КНР. Такі перешкоди мають бути усунені, перш ніж між двома країнами може початися будь-який обмін та співпраця», - сказав Лю.

Так він прокоментував відмову Пекіна на прохання США про контакти глави Пентагону Ллойда Остіна з міністром оборони КНР Лі Шанфу під час Азійського саміту з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла», який пройшов на початку червня в Сінгапурі.

Читайте також: Китай занепокоєний безпековою співпрацею США, Японії та Філіппін

Сполучені Штати запровадили вторинні санкції проти Лі Шанфу у 2018 році за участь у придбанні в головного російського експортера озброєнь компанії "Рособоронекспорт", яка вже перебувала під санкціями, 10 бойових літаків Су-35 та обладнання для зенітно-ракетного комплексу С-400 для китайської армії.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати розглядають можливість запровадження нових обмежень на експорт чіпів для штучного інтелекту до Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-