Лідери країн Африки прибули до РФ для переговорів

Лідери країн Африки прибули до РФ для переговорів

Укрінформ
Делегація лідерів країн Африки прибула до РФ для проведення переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним щодо врегулювання війни між Україною та РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба президента ПАР.

Зустріч лідерів відбудеться у Санкт-Петербурзі.

"Президент Сиріл Рамафоса сьогодні, 17 червня 2023 року, прибув до Санкт-Петербурга в Російській Федерації для продовження Африканської миротворчої місії щодо українсько-російського конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Блінкен назвав «жахливою іронією» обстріл Києва під час візиту африканських лідерів

Зазначається, що приїзд президента ПАР до Росії відбувся після "конструктивних переговорів" з Президентом України Володимиром Зеленським 16 червня 2023 року.

Сьогодні вдень президент ПАР Сиріл Рамафоса разом з очільниками держав Замбії, Коморських островів і Сенегалу та главами урядів Конго-Браззавіля, Єгипту й Уганди зустрінуться з Путіним "для пошуку шляхів до миру в 16-місячному конфлікті між Україною та Росією, що призвів до руйнівних економічних наслідків, загибелі людей та глобальної нестабільності".

Як зазначається, Рамафоса повернеться до ПАР 18 червня.

Читайте також: Африканські лідери вважають можливим діалог з Україною та РФ щодо дітей, вʼязнів і експорту зерна

Як повідомляв Укрінформ, Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса представив у Києві план африканських країн щодо досягнення миру з десяти пунктів, який члени африканської делегації мають намір оприлюднити російській стороні під час візиту до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-