Блінкен назвав «жахливою іронією» обстріл Києва під час візиту африканських лідерів

Блінкен назвав «жахливою іронією» обстріл Києва під час візиту африканських лідерів

Укрінформ
Держсекретар США назвав проявом жахливої іронії ракетний обстріл української столиці, коли там перебували представники кількох африканських країн.

Про це Ентоні Блінкен заявив у п’ятницю в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«В Україні зараз перебувають представники шести або семи африканських країн, які також намагаються просувати цю (мирну – ред.) пропозицію. Я б відзначив жахливу іронію того факту, що поки вони були в Києві, на українську столицю посипалося ще більше російських ракет»,- прокоментував ситуацію глава американської дипломатії.

Читайте також: Штати не бачать жодних ознак, що Росія готова застосовувати ядерну зброю - Блінкен

Він також зазначив, що Сполучені Штати підтримують мирні ініціативи інших країн, однак лише ті, які мають на меті встановлення справедливого та міцного миру.

«Але, як і в випадку з багатьма країнами, ми хочемо переконатися, що ніхто не підливає масла у вогонь, який розпалює Росія»,- зауважив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю провів переговори з питань досягнення миру в Україні з представниками Південно-Африканської Республіки, Союзу Коморських островів, Єгипту, Сенегалу, Замбії, Конго й Уганди. Президент ПАР представив у Києві африканський план досягнення миру з 10 пунктів. Водночас представникам африканських країн довелося ховатися в бомбосховищі під час візиту через обстріл Росією балістичними ракетами української столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-