З Буковини відправили вже понад 100 тонн допомоги жителям Херсонщини

З Буковини відправили вже понад 100 тонн допомоги жителям Херсонщини

Фото
Укрінформ
Громади Чернівецької області зібрали і відправили вже більше як 100 тонн гуманітарної допомоги жителям підтоплених районів Херсонщини.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька ОВА, передає Укрінформ.

"Громади Чернівецької області активно збирають допомогу для жителів Херсонщини. Загалом сьогодні з Чернівецької області відправили 90 тонн води, 15 човнів, 50 помп, 10 тонн продуктів", - йдеться у повідомленні.

Там розповіли, що допомогу постраждалим жителям Херсонщини буковинці передають волонтерами громад і приносять до загального штабу Чернівецької області.

Зокрема, зі штабу зі збору допомоги Чернівецької області сьогодні відправили фуру з гуманітарним вантажем – 3 човнами, 20 тоннами води.

Поїхали, а деякі й вже доставлені, на Херсонщину також вантажі з необхідними продуктами харчування, питною водою, дитячим харчування, засобами гігієни, моторами та потрібними речами з Чернівців, Новоселиці, сіл Тарашани, Чагор, Бояни, Кам’янської та Хотинської територіальних громад.

Читайте також: Човни, помпи і генератори: Київщина відправляє другу партію допомоги до Херсонщини

В обласній адміністрації зазначили, що збір допомоги триває, вже готується відправка наступних гуманітарних вантажів.

Як повідомлялося, 6 червня російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС, внаслідок теракту були частково чи повністю затоплені близько 80 населених пунктів.

Фото: Чернівецька обласна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-