До ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС залучили 1 400 осіб та 345 одиниць техніки – Шмигаль

До ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС залучили 1 400 осіб та 345 одиниць техніки – Шмигаль

Укрінформ
До ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС залучили 1400 осіб та 345 одиниць техніки.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Працює штаб з ліквідації наслідків аварії на чолі з головою МВС. Задіяно 1400 осіб та 345 одиниць техніки. На Херсонщині розгорнули 9 евакуаційних пунктів, евакуювали станом на сьогодні 2,3 тис. людей, організували підвіз питної води», - зазначив очільник уряду.

Він закликав світ реагувати на підрив Каховської ГЕС діями, а не словами. По-перше, визнати очевидне – саме Росія є відповідальною за підрив. По-друге, надати інтенсивну допомогу Україні, щоб мінімізувати наслідки катастрофи.

«Важливим є втручання міжнародних організацій: ООН, Червоного хреста та інших для порятунку тих, хто зараз в окупації. Там окупанти не рятують цивільне населення, блокують виїзд людей із зони лиха та стріляють їм у спину», - додав Шмигаль.

Він також навів дані Міндовкілля, за якими екологічні збитки обчислюються в розмірі більше 55 млрд грн. Це попередні, не остаточні цифри.

«За даними Мінагрополітики, лише на Правобережжі затоплено 10 тис. га с/г земель. Після сходження води потрібно відновлювати ґрунти та понад 30 систем зрошення», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Евакуація з Херсонщини триватиме ще кілька днів, рятувальних сил достатньо - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, російські війська в ніч на 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Того ж дня під час позачергового засідання уряд створив штаб та призначив керівником робіт із ліквідації наслідків підриву ГЕС міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Триває евакуація населення з районів затоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-