Евакуація з Херсонщини триватиме ще кілька днів, рятувальних сил достатньо - Гуменюк

Евакуація з Херсонщини триватиме ще кілька днів, рятувальних сил достатньо - Гуменюк

Укрінформ
Операція з евакуації населення з Херсонщини через підрив ворогом Каховської ГЕС триватиме ще кілька днів, рятувальних сил і засобів там абсолютно достатньо.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Рятувальна операція відбувається фактично на лінії фронту. Тому повідомляти про кількість людей, залучених до цієї операції, абсолютно недоцільно, так само як повідомляти про кількість техніки, що використовується на цьому напрямку. Ми хочемо розуміння. Сил і засобів там абсолютно достатньо. Операція з евакуації і ліквідації наслідків буде тривати ще кілька днів", - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що на сьогодні до Херсона навіть обмежено прибуття волонтерської допомоги, аби не наражати людей на небезпеку і раціонально розподілити усі гуманітарні ресурси.

"Для того, щоб раціонально розподілити ту допомогу і потужності, які готові люди надати для ліквідації цієї катастрофи, було обмежено надходження гуманітарної допомоги. Коли буде потреба, ми звернемося. Вся допомога, резерви і потужності обліковуються в штабі, її буде розподілено за потреби", - пояснила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Вона підкреслила, що Сили оборони поки закликають волонтерів призупинити в'їзд до Херсона, тому що там є все необхідне, а в умовах потужної загрози обстрілів повинні діяти певні правила.

"Для того, щоб не створювати зайвого скупчення людей, не перевантажувати медичні установи і інші структури та Сили оборони, є потреба дозувати ту допомогу, яка надходить. Вона ще буде потрібна в наступні дні, коли виснажиться той ресурс, який задіяний зараз", - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони намагаються допомогти з евакуацією жителям лівобережжя Херсонщини – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Затоплено частину Херсона і ще 80 населених пунктів. На правобережжі області організована евакуація людей з небезпечних місць.

Перехоплення СБУ підтверджує, що Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян.

8 червня під час обстрілу Херсона, який росіяни здійснили в ході евакуації мирних жителів, постраждали 9 людей, серед яких двоє працівників ДСНС, поліцейський, лікар та волонтер з Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-