«Рамштайн» та скіфське золото: Зеленський поговорив з прем'єром Нідерландів

«Рамштайн» та скіфське золото: Зеленський поговорив з прем'єром Нідерландів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, сторони скоординували свої позиції перед черговою зустріччю Контактної групи у форматі "Рамштайн".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Президента.

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте... Володимир Зеленський і Марк Рютте скоординували позиції перед черговою зустріччю Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн»", - йдеться у повідомленні.

Глава держави відзначив остаточне рішення нідерландського Верховного суду про передачу Україні музейних експонатів із виставки «Крим – золотий острів у Чорному морі» («скіфське золото»).

Читайте також: Україна проведе перемовини з нідерландським музеєм щодо механізмів повернення «скіфського золота»

«Нідерланди підтвердили своє лідерство у захисті міжнародного права», – зазначив Зеленський.

Президент поінформував Рютте про ситуацію в регіонах України, які постраждали внаслідок російського теракту на греблі Каховської ГЕС. Він подякував за гуманітарну допомогу для ліквідації наслідків цієї техногенної катастрофи. Зокрема, Нідерланди спрямували до України рятувальні човни, насоси, фільтри для води, польові шпиталі та інше обладнання.

Крім того, Зеленський розповів про поточну ситуації на фронті, а також про актуальні оборонні потреби України.

Співрозмовники обговорили продовження безпекової співпраці, зокрема щодо підготовки українських пілотів та посилення повітряного щита України.

Читайте також: Україна та Нідерланди тиснуть на Іспанію, щоб вона приєдналась до «коаліції Patriot» - ЗМІ

Як повідомлялося, 9 червня 2023 року, після майже 9 років судових баталій, Верховний суд Нідерландів повністю задовольнив позовні вимоги держави Україна, зобов’язавши музей Алларда Пірсона передати Національному музею історії України музейні експонати з виставки «Крим – золотий острів у Чорному морі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-