Наявний фонд захисних споруд Києва одночасно може вмістити 2,8 мільйона людей — Ткачук

Наявний фонд захисних споруд Києва одночасно може вмістити 2,8 мільйона людей — Ткачук

Укрінформ
Наявний фонд захисних споруд Києва, який складається з 4655 укриттів та сховищ, одночасно може захистити 2,8 млн людей.

Про це начальник Управління з питань цивільного захисту виконавчого органу Київської міської ради Роман Ткачук сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні спланований фонд захисних споруд у кількості 4655 об’єктів — укриттів та сховищ, які одночасно можуть захистити 2 млн 800 тис. людей. Перш за все це об’єкти подвійного використання: станції метрополітену, підземні переходи, підземні паркінги, підвальні і напівпідвальні приміщення”, — сказав він.

Ткачук зауважив, що наразі фонд захисних споруд столиці залежить від балансоутримувача та відповідальних за надання вільного доступу до укриттів і сховищ. Він підкреслив, що під час проведення перевірки захисних споруд було виявлено деякі проблеми, зокрема — відповідальні особи не відповідали на телефонні дзвінки або заявляли, що не можуть відкрити укриття або сховище під час комендантської години.

“Ми не можемо ставити захист людей в залежність від фізичних осіб, які не виконують свої функції. З тими балансоутримувачами, які орендують приміщення комунальної форми власності і не виконують заходи цивільного захисту, будуть розриватися договори. Місто забиратиме назад у комунальну власність такі об’єкти і самостійно управлятиме ними. Система не може залежати від фізичної особи”, — наголосив Ткачук.

Читайте також: У Києві тестують систему автоматичного допуску до укриттів у комунальних приміщеннях

Як повідомляв Укрінформ, у Києві перевірили понад 91% укриттів, із них 69% – придатні для використання громадянами, 17% – можуть бути укриттями за умови належного облаштування, 14% – не відповідають нормативним вимогам до приміщень, де можуть бути облаштовані укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-