У Повітряних силах уточнили, скільки часу потрібно для навчання пілотів F-16

У Повітряних силах уточнили, скільки часу потрібно для навчання пілотів F-16

Укрінформ
На вимогу США Україна направила на тестування двох пілотів, аби американським військовим «стало зрозуміло, яку програму обрати для українських пілотів F-16 та як її модернізувати».

Про це зазначив у інтерв’ю "Донбас Реалії" розповів начальник авіації Командування Повітряних сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов, передає Укрінформ.

За його словами, пілотів обрали серед більшості, «вони не якісь особливі, це звичайні рядові пілоти середнього віку, середньої класності». Також бригадний генерал уточнив, що українські пілоти вже пройшли тестування в США, на підставі якого був зроблений «позитивний» висновок.

Читайте також: В ЗСУ розповіли, як ховатимуть F-16 від російських ракетних ударів

Голубцов зазначив, що головною перешкодою може стати англійська мова, яку доведеться вивчити українським пілотам.

«Бар’єром може стати мова, тому, можливо, деякий час доведеться витратити перед навчанням на вивчення мови. Не просто мови, а термінології, технічного боку. Бо не маючи уявлення про ці терміни, дуже складно перенавчатись на будь-яку техніку, в тому числі на літаки», – уточнив Голубцов.

Читайте також: Нідерланди можуть передати Україні літаки F-16 після навчання пілотів - Bloomberg

Але генерал каже, що у льотній практиці українські пілоти показали «дуже високий клас засвоєння і виконання завдань на тренажері F-16».

«І терміни, які нам назвали, – це менше ніж 6 місяців. Американці готові перевчити наших пілотів за термін менший від 6 місяців», – підсумував він.

Читайте також: Українські пілоти зможуть пройти навчання на шведських винищувачах Gripen

Як повідомляв Укрінформ, Данія й Нідерланди очолять коаліцію з підготовки українських пілотів на F-16. Наступного місяця у взаємодії зі США ці країни почнуть розробляти навчальну базу для комплексної підготовки українських пілотів. Свій внесок запропонували також Норвегія, Бельгія, Португалія й Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-