Резніков прокоментував публікацію про невиконання мільярдних контрактів імпортерами зброї

Резніков прокоментував публікацію про невиконання мільярдних контрактів імпортерами зброї

Укрінформ
Багато контрактів, за невиконання яких Міністерство оборони України судиться з українськими компаніями, не були виконані не з вини цих компаній і не є сумнівними.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі телемарафону "Єдині новини", коментуючи розслідування одного із українських ЗМІ щодо виведення коштів з України державними імпортерами зброї.

"Контракти укладалися в кінці лютого та березня, просто згадайте ті умови. Ми купляли все, що було можливо. Ті ж самі постачальники домовлялися з продавцями зброї та амуніції по всьому світу, але на ринку, як з'ясувалося, не всі люди порядні. І їх контрагенти виявились не порядними, або в деяких країнах обмежили видачу ліцензій. Тому багато тих контрактів, по яких є заборгованість чи дебіторська заборгованість, вони не є сумнівними. Ми зобов'язані подати на них в суд, і ми маємо позитивні рішення по тих судах, але вони в свою чергу судяться зі своїми контрагентами в тих інших країнах, примушуючи їх виконати контракти і поставити або снаряди або зброю", - сказав він.

Резніков додав, що Міноборони судиться не лише із українськими компаніями, а й з іноземними компаніями-постачальниками, які не виконують свої контракти.

За його словами, міністерство поверне всі свої гроші, сплачені за цими контрактами, у вигляді зброї.

Читайте також: Українські військові використовують Storm Shadow зі 100% результатом - Резніков

Як повідомлялося, "Українська правда" 25 травня опублікувала розслідування у якому йдеться про те, що українські державні компанії, які займаються міжнародними закупками зброї, у 2022 році отримали мільярди гривень за контрактами Міноборони і не виконали поставки. За даними журналістів, станом на 23 травня 2023 року у судовому реєстрі є щонайменше 30 позовів від міністерства до підрядників, які не виконали свої контракти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-