Путін зумів побудувати у РФ авторитаризм завдяки пропаганді - професор Колумбійського університету

Путін зумів побудувати у РФ авторитаризм завдяки пропаганді - професор Колумбійського університету

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін завдяки пропаганді зумів побудувати у Росії авторитаризм.

Таку думку висловив посол з особливих доручень Державного департаменту США у 1997-2001 роках, професор Колумбійського університету Стівен Сестанович під час Київського безпекового форуму, передає Укрінформ.

“Війна стала можливою тому, що Путін побудував систему влади, в якій одна людина може приймати рішення, які ніхто інший не може оскаржити або виступити проти цього”, - зазначив професор, додавши, що пропаганда відіграла ключову роль у цьому процесі.

У цьому контексті Сестанович наголосив на необхідності розширити розуміння інформаційної війни, "бо за 30 років ми не бачили нічого такого екстремального, як ця комбінація військової потужності, агресії і пропаганди”.

“Захід не намагався спростувати російські фейки. Але всередині Росії це спрацьовує... Ці історії були настільки смішними і недолугими, що ми навіть не думали, що на них може хтось повестися”, - зазначив професор, наголосивши, що для перемоги в інформаційній війні така позиція неприйнятна.

Своєю чергою професор Техаського Університету в Арлінгтоні Браян Вітмор зауважив, що українці сьогодні розвінчують міфи, які поширював Путін останні десятиліття.

“Останні десятиліття Путін розповідає іншу історію: що світ небезпечніший, що потрібен патріархальний диктаторський режим, що України не існує. Він розповідає історію про те, що суверенітет малих держав залежить від суверенітету великих. Що Росія, США, Китай мають суб’єктність, а малі країни її не мають. Що роблять українці? Вони зараз всі ці міфи спростовують. Розвінчують їх”, - наголосив він.

Читайте також: Путін тепер добре розуміє, як помилявся щодо «вигаданої України» – Кондоліза Райс

За словами Вітмора, ще один міф, який нав’язує Росія і який Україні вдається розвінчувати, - що демократія втратила свою силу.

“В моїй країні я бачив останні опитування громадської думки: лише 52% вірять, що важливо жити в демократії. Для мого покоління цей відсоток становив 90. І тепер Україна нам показує, що демократія варта того, щоб за неї боротися і вмирати”, - сказав він.

Професор наголосив: історія засвідчує, що Україна завжди була європейською країною, окремою від Росії. “Ми дуже недооцінювали Україну”, - додав він.

Як повідомлялося, російська пропаганда порушує право людей на доступ до неупередженої та розширеної інформації, тим самим викривляючи сприйняття реальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-