ГУР: Путін і Пригожин очолюють список людей, яких хочуть ліквідувати українські спецслужби

ГУР: Путін і Пригожин очолюють список людей, яких хочуть ліквідувати українські спецслужби

Укрінформ
Українські спецслужби «полюють» на тих росіян, які віддають накази вбивати українців і є винними за численні жертви.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Welt заявив заступник начальника ГУР МО України Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

На запитання: «Хто очолює список?» Скібіцький відповів: «Путін, тому що він координує і вирішує, що відбувається».

На інше запитання того ж змісту: «Ви намагаєтеся вбити Путіна?», заступник глави ГУР зауважив: «Він (Путін - ред.) помічає, що ми все ближче до нього наближаємося, але, може, він також боїться бути вбитим своїми».

Щодо закидів, що ГУР стоїть за атаками на російських пропагандистів, Скібіцький заявив, що це не найважливіші цілі для українських спецслужб і висловив припущення, що росіяни вже воюють між собою, борються за владу. Серед тих, хто прагне влади, він назвав Євгена Пригожина та Ігоря Гіркіна.

Генерал підтвердив, що українська розвідка намагається ліквідувати лідера «вагнерівців» Євгена Пригожина.

«Наш пріоритет — знищити командира підрозділу, який наказує своїм людям атакувати», - уточнив він.

На запитання журналіста видання, якими є стосунки з керівником групи найманців Вагнера Євгеном Пригожиним, Скібіцький відповів: «Ми намагаємося його вбити».

Але зрештою, продовжив розвідник, кожному, хто причетний до агресії, доведеться відповісти за свої дії, будь то воєначальник, російські командири, важливі бізнесмени, які фінансують або виробляють зброю.

«Їх ліквідація врятувала б життя багатьом мирним жителям.... Згідно з міжнародними конвенціями, це є законною ціллю», - заявив він.

Скібіцький водночас підтвердив, що атаки на об’єкти критичної інфраструктури в Росії – справа різних українських відомств.

«Всі поставки йдуть з Ростова або через Крим. Вони завжди проходять цими двома основними шляхами, і росіяни точно знають, наскільки важливі регіони навколо Запоріжжя та Херсона. Також якомога швидше відбудовують Маріупольський порт, який стане третьою ключовою точкою для логістики… Важливим є знесення об’єктів інфраструктури, що не дозволили би їм користуватися логістичним ланцюгом», - сказав заступник глави ГУР МО України.

Щодо самого Криму, то, за словами Скібіцького, там не так багато критичної інфраструктури, яку можна було б знищити, щоб завадити доставці зброї. Але там є партизани, які «цілком здатні вдарити», а також представники розвідки, за словами генерала, «там теж є». Кримський міст, зауважив Скібіцький, все ще стоїть тому, що Україна хоче дати можливість росіянам тікати з півострова.

Читайте також: Буданов закликав російських військових здаватися у полон

Як повідомлялося, в нещодавньому інтерв'ю голова ГУР Кирило Буданов заявив, що російські пропагандисти є цілями українських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-