Найстаріший університет Португалії звільнив керівника російського Центру

Найстаріший університет Португалії звільнив керівника російського Центру

Укрінформ
Коїмбрський державний університет, що є найстарішим у Португалії, звільнив керівника російського центру Володимира Плясова за поширення пропутінської пропаганди на користь вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє Portugal Postsen, передає Укрінформ.

За даними з відкритих джерел, у 2012 році на базі гуманітарного факультету Коїмбрського університету за сприяння фонду «русский мир» було відкрито російський центр, який очолив Плясов.

Читайте також: Хто крокуватиме на наступному параді в москві: дайджест пропаганди за 9 травня 2023 року

Зазначається, що звільненню Плясова передувала стаття українських активістів В’ячеслава Медведєва та Ольги Філіпової, які є випускниками Коїмбрського університету, у виданнях Jornal Proença та Observer. В ній активісти звинуватили навчальний заклад у тому, що він є «простором для поширення російської імперської пропаганди та культури, які створили сучасну росію». Цей випадок також отримав розголос у ЗМІ.

Ректор університету Амілкар Фалькао зазначив, що серйозність справи змусила його звільнити Володимира Плясова.

«Як тільки я розібрався у тому, що відбувається, я дав вказівки на розірвання контракту, а тому контракт на цей час уже має бути розірваний», – сказав він.

Читайте також: Збиття “Кинджала”: ЗСУ відправили в нокаут російські техніку і пропаганду

Як повідомляв Укрінформ, Апеляційна палата Кишинева засудила депутата-втікача лідера проросійської партії «Шор» Ілана Шора до 15 років в’язниці з конфіскацією майна на 5 мільярдів леїв (понад 270 мільйонів доларів США).

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-