НАТО привели свої підрозділи у підвищену готовність через літак рф над Чорним морем

НАТО привели свої підрозділи у підвищену готовність через літак рф над Чорним морем

Укрінформ
В НАТО прокоментували повітряний інцидент, що трапився над Чорним морем, коли літак польських прикордонників був перехоплений російським винищувачем, при цьому російський літак спровокував небезпечну ситуацію у повітрі.

Ці події Укрінформу прокоментував офіційний представник Альянсу.

«Підрозділ повітряного патрулювання НАТО був переведений у підвищену готовність у відповідь на небезпечну поведінку російського військового літака поблизу польського літака Frontex (Агентство з охорони зовнішніх кордонів ЄС – ред.) над Чорним морем поблизу Румунії. НАТО залишається пильним», - повідомило джерело.

Як повідомлялося, польський прикордонний літак L410 Turbolet під час здійснення польоту над Чорним морем неподалік повітряного простору Румунії був перехоплений російським винищувачем Су-35. Після таких дій два бойові літаки румунських ВПС і два ВПС Іспанії, призначені для виконання завдань повітряної поліції, були попереджені Об'єднаним центром повітряних операцій НАТО в іспанській Торрехоні.

Читайте також: У Польщі назвали перехоплення літака над Чорним морем «спланованою провокацією» росії

Польський екіпаж діяв професійно у нештатній ситуації, що була спричинена маневрами російського літака, та зміг безпечно приземлитися. Ніхто з екіпажу польського літака в цьому інциденті не постраждав.

Розслідування інциденту триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-