Frontex призупинило патрулювання у Чорному морі через інцидент з російським Су-35

Frontex призупинило патрулювання у Чорному морі через інцидент з російським Су-35

Укрінформ
Європейське агентство із захисту кордонів (Frontex) тимчасово призупинило місію з патрулювання в Чорному морі (JO MMO Black Sea 2023) після інциденту з перехопленням російським літаком-винищувачем Су-35 польського прикордонного літака L410 Turbolet.

Цю інформацію підтвердила речниця Прикордонної служби РП Анна Міхальська в коментарі інформаційній радіоагенції Польщі (IAR), повідомляє Укрінформ з посиланням на радіо Szczecin.

“Польоти призупинено, але екіпаж залишається в Румунії”,- зазначила Міхальська.

Як відомо, польський прикордонний літак L410 Turbolet під час здійснення польоту над Чорним морем 5 травня в рамках місії Frontex неподалік повітряного простору Румунії був перехоплений російським винищувачем Су-35. Речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська поінформувала, що російський Су-35 тричі небезпечно наблизився до польського літака, на відстань до п’яти метрів, від чого той потрапив у турбулентність й екіпаж ненадовго втратив керування літаком. В результаті небезпечного інциденту ніхто з польського екіпажу не постраждав.

Читайте також: Польща передала ноту протесту росії через погрози послу у москві

Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер в неділю заявив, що перехоплення російським літаком-винищувачем Су-35 польського прикордонного літака L410 Turbolet, ймовірно, є “спланованою провокацією” росії. За його словами, тим самим росія хоче зосередити міжнародну увагу на такого типу провокаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-