Китай запевнив Індію та росію в намірах поглиблювати двосторонні зв’язки та співпрацю

Китай запевнив Індію та росію в намірах поглиблювати двосторонні зв’язки та співпрацю

Укрінформ
Міністр закордонних справ КНР Цінь Ган запевнив своїх колег - індійського і російського - Субрахманьяма Джайшанкару та сергія лаврова в прихильності Китаю поглиблювати двосторонні зв’язки та співпрацю з двома своїми найбільшими сусідами.

Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про участь глави відомства у міністерській зустрічі ШОС в Індії, передає власний кореспондент Укрінформу.

Під час зустрічі з індійським колегою Цінь сказав: «Китай готовий співпрацювати з Індією і проводити двосторонні консультації та обміни для посилення діалогу і співпраці в багатосторонніх рамках, поглиблення координації з міжнародних і регіональних питань, а також повернення китайсько-індійських відносин на шлях здорового та стабільного розвитку».

Китайський міністр указав на загалом стабільну ситуацію на китайсько-індійському кордоні й на необхідності сторін «сприяти подальшому зменшенню напруженості на кордоні та підтримувати стійкий мир і спокій на прикордонних територіях».

Індійський топдипломат висловив сподівання й надалі підтримувати мир і стабільність у прикордонній зоні шляхом консультацій із китайською стороною.

В ході переговорів із лавровим Цінь згадав нещодавній візит голови КНР Сі Цзіньпіна до москви, зазначивши, що Китай готовий співпрацювати з росією для «посилення стратегічної комунікації та поглиблення співпраці в різних сферах».

Окрему увагу очільник китайського дипломатичного відомства приділив «українській кризі», як у Пекіні називають розв’язану росією війну проти України.

Читайте також: У Китаї прокоментували «атаку дронів» на кремль

«В основі позиції Китаю є сприяння мирним переговорам для досягнення політичного врегулювання «кризи в Україні», - сказав Цінь.

Він додав, що «Китай готовий підтримувати зв’язок і координацію з росією, щоб зробити відчутний внесок у політичне врегулювання кризи».

Як повідомляв Укрінформ, Китай на тлі повідомлень про нібито атаку безпілотників на кремль закликав сторони утримуватися від дій, які можуть призвести до подальшої ескалації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-