Китай не вважає ядерною ескалацією британські снаряди зі збідненим ураном для України

Китай не вважає ядерною ескалацією британські снаряди зі збідненим ураном для України

Укрінформ
Китай не вважає передачу Україні британських снарядів зі збідненим ураном для танків Challenger 2 порушенням режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, такий висновок можна зробити з відповіді речниці МЗС КНР Мао Нін на запитання кореспондента російського пропагандистського видання ТАСС стосовно відповідної заяви держсекретаря з питань оборони Великої Британії Джеймса Гіппі.

У запитанні російський пропагандист підкреслив слова Гіппі про відправку Україні «тисяч снарядів для танків Challenger 2, у тому числі зі збідненим ураном», а також що «Велика Британія не контролює використання цих боєприпасів і не зобов’язана ліквідовувати наслідки їхнього використання», намагаючись провести аналогії з ядерною зброєю й, очевидно, очікуючи осуду з боку Китаю.

Відповідаючи на прохання прокоментувати цю інформацію, Мао сказала: «Наскільки я дізнавалася, відповідні країни використовували боєприпаси зі збідненим ураном на Близькому Сході, в Європі та інших регіонах, привертаючи увагу всього світу. Щодо «кризи в Україні», то відповідні країни мають охолодити ситуацію та сприяти дипломатичному врегулюванню, а не роздмухувати вогонь і подальшу ескалацію».

Читайте також: Китай направить до Києва спецпредставника для врегулювання «кризи в Україні»

Як повідомляв Укрінформ, у березні в Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що Лондон передасть Україні бронебійні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2.

Ця заява викликала в росії хвилю істеричних заяв про «ядерну ескалацію», до якої долучився і підозрюваний у міжнародних злочинах російський диктатор володимир путін, говорячи про нібито «ядерний компонент» і погрожуючи помстою москви.

У відповідь Лондон звинуватив путіна у навмисному поширенні неправдивої інформації (брехні) та нагадав, що росія також використовує боєприпаси на основі збідненого урану.

Британські танки Challenger 2 прибули до України наприкінці минулого місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-