У рф визнали небажаною організацією «Союз жителів островів Тисіма та Хабомай»

У рф визнали небажаною організацією «Союз жителів островів Тисіма та Хабомай»

Укрінформ
Генеральна прокуратура росії внесла до списку небажаних японську неурядову організацію "Союз жителів островів Тисіма та Хабомай".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал прокуратури рф.

На думку генпрокуратури, "Союз" зазіхав на цілісність росії і прагнув відторгнення від неї Південних Курил.

Насправді ця організація займалася розвитком відносин Японії з островами Южно-Курильської гряди. На сайті японської "Асоціації з питань північних територій" зазначається, що "Союз жителів островів Тисіма і Хабомай" включає переважно японців, які переїхали з Південних Курил.

Читайте також: Китай вперше за 59 років змінив позицію щодо приналежності Курильських островів

НКО проводила навчальні семінари та виставки, що стосуються історії та сучасного стану спірних островів, організовувала у спрощеному режимі гуманітарні поїздки на Курили для їхніх колишніх жителів та їхніх нащадків, екскурсії та відвідування могил предків.

"Союз жителів островів Тисіма та Хабомай" став 82-ю організацією, визнаною генпрокуратурою рф "небажаною". Серед інших там є і Світовий конгрес українців.

Читайте також: У росії визнали «іноагентом» голову Bellingcat Христо Грозєва

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський указом визнав Північні території Японії (Південні Курили) окупованими росією і доручив Кабінету Міністрів у своїй діяльності виходити з позиції, що Північні території є невід'ємною частиною суверенної території Японії.

Верховна Рада прийняла звернення до міжнародного співтовариства щодо Північних територій Японії. Звернення ВР спрямоване на недопущення толерування пов'язаних з окупацією питань та привернення уваги на міжнародному рівні до необхідності підтримки суверенних територій Японії та прискорення фактичної реалізації домовленостей 1956 року.

Фото: Олександр Лискін/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-