У нідерландському марафоні візьмуть участь родичі загиблих рейсу МН17

У нідерландському марафоні візьмуть участь родичі загиблих рейсу МН17

Укрінформ
У Нідерландах у марафоні візьмуть участь 17 тисяч людей, серед них родичі загиблих рейсу МН17.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Завтра в Роттердамському марафоні візьмуть участь близько 17 тисяч осіб. Марафон бігтимуть не лише професіонали. У кожного учасника своя історія. Майкл Ніволд бере участь у марафоні в пам'ять про свого молодшого брата Талландере, який загинув у катастрофі MH17”, - йдеться у повідомленні.

Фото: Rijnmond
Фото: Rijnmond

Зазначається, що брату Майкла було 22 роки, коли він загинув 17 липня 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, Спільна слідча група (JIT) з розслідування щодо збиття літака рейсу МН17 у липні 2014 року в небі над Донеччиною дійшла висновку, що “є вагомі ознаки того, що президент росії приймав рішення щодо постачання тяжкого озброєння бойовикам “днр”.

У JIT також підкреслили, що МН17 збив російський “Бук”.

Читайте також: У Нідерландах показали український фільм про збитий літак рейсу МН17

Під час пресконференції 8 лютого 2023 року журналістам представили аудіофайли, в яких росіяни говорять про те, що всі рішення щодо постачання “Буків” на територію України приймає найвище керівництво, тобто путін, а також аудіорозмови путіна та ігоря злотницького - лідера проросійських сепаратистів на сході України.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-