Розслідування витоку документів у США може тривати кілька місяців

Розслідування витоку документів у США може тривати кілька місяців

Укрінформ
Розслідування, яке проводить американський уряд щодо витоку секретних документів Пентагону може зайняти кілька місяців для встановлення всіх фактів та реагування на ситуацію.

Про це повідомили у вівторок телеканалу CNN три джерела в адміністрації США, передає Укрінформ.

«Пентагон вивчає, як цей витік впливає на національну безпеку Сполучених Штатів, а Міністерство юстиції розпочало кримінальне розслідування щодо тих, хто міг стояти за цим»,- зауважується в публікації.

Читайте також: Штати перевіряють обмін інформацією після витоку секретних файлів

Міжвідомче розслідування очолює Управління розвідки та безпеки Пентагону, «і воно може тривати впродовж місяців», зауважили представники адміністрації. При цьому, за їхніми словами, вивчатиметься, чи були викриті джерела й методи роботи американської розвідки після того, як грифовані документи були оприлюднені в відкритому доступі. Розслідування, крім того, намагатиметься визначити масштаби витоку, а також чи є інші секретні документи, які досі циркулюють в Інтернеті.

За словами одного із джерел, зусилля Пентагону не зосереджені лише на тому, щоби знайти, хто був джерелом витоку. Міноборони вивчатиме також вразливості системи циркуляції секретних документів, а також чи потрібно змінювати коло осіб, які отримують цю інформацію щодня.

«Надто багато людей мають доступ до глибоко конфіденційної інформації», - зауважив високопоставлений чиновник США. Він підкреслив, що, ймовірно, йдеться про «тисячі» людей, які могли ознайомитися з цими документами.

Читайте також: У Сенаті США ініціюють секретний брифінг щодо реагування на витік документів Пентагону - CNN

Витік матеріалів, схожий на фотокопії документів, які були зім’яті, ніби їх переносили в кишені, зазначається в публікації.

Як повідомляв Укрінформ, лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер подав запит адміністрації щодо проведення секретного брифінгу для сенаторів стосовно реагування на витік таємних документів Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-